De maatregelen

Het traject Wijthmen-Nijverdal is verdeeld in deeltrajecten. Over de maatregelen in de deeltrajecten kunnen de direct betrokkenen binnen kaders meedenken. Naar aanleiding van de meepraatbijeenkomsten in 2016 zijn de oorspronkelijke maatregelen bijgesteld of vervangen door nieuwe maatregelen.
Daarnaast is er een aantal kleine algemene maatregelen, die over het hele traject tussen Wijthmen en Nijverdal worden uitgevoerd.

Voor de knelpunten waren oorspronkelijk 15 maatregelen bedacht. Bestuurders van de provincie, gemeenten en Rijkswaterstaat hebben inmiddels 12 maatregelen geselecteerd die in 2017 worden uitgewerkt. Op het deeltraject ten westen van Mariënheem worden voor elk knelpunt twee maatregelen uitgewerkt. Daarnaast zijn enkele maatregelen al uitgevoerd.

Volgorde en budget per maatregel
Alle maatregelen zijn gerangschikt in een lijst. Hoe groter het effect op de verkeersveiligheid, hoe hoger de maatregel op de lijst staat. Het totale budget voor alle maatregelen is 15 miljoen euro; per maatregel is er een budget vastgesteld.
Na de verdere uitwerking wordt duidelijk of er voldoende budget is om alle maatregelen uit te voeren. De laagst geprioriteerde maatregelen kunnen mogelijk afvallen.

Kleinere algemene maatregelen (over het hele traject)
Naast de aanpak van de knelpunten wordt er een aantal kleinere algemene maatregelen op en langs de weg genomen om de verkeersveiligheid te vergoten:

  • Het aanbrengen van reflectoren in het midden van de weg.
  • Het blokkeren van doorsteken via de berm van de N35 naar de parallelweg.
  • Het verplaatsen van de oversteekplaatsen van recreatieve routes naar veiligere plekken.
  • Het verwijderen van bomen dicht bij de weg.

Maatregelen per deeltraject
De grotere maatregelen zijn per deeltraject van de weg op een rij gezet. Het gaat om de volgende deeltrajecten:

Heino noord (hectometer 10.2 - 12.8)
Heino - Raalte (hectometer 15.5 – 18.5)
Raalte (hectometer 18.5 – 21.5)
Mariënheem west (hectometer 21.5 – 24.0)
Mariënheem oost (hectometer 24.0 – 27.0)
Haarle (hectometer 27.0 – 29.6)
Nijverdal (hectometer 29.6 – 32.5)