Mariënheem west (hectometer 21.5 - 24.0)

Deeltraject Mariënheem west (hectometer 21.5-24.0)   -   status: september 2017

 


 

Maatregelen
Voor het traject Mariënheem west worden de volgende maatregelen uitgewerkt:

  • Het afsluiten van perceelaansluitingen en de aanleg van een nieuwe parallelweg aan de noordzijde met een aansluiting op de N35 via de Hooilandweg. Daarnaast wordt op verzoek van de gemeente Raalte nog een alternatief uitgewerkt: een parallelweg ten noorden van de N35 die aansluit op de N35 via een kruispunt net buiten de komgrens van Mariënheem.
  • Voor de Schoonhetenseweg worden twee alternatieven nader uitgewerkt: afsluiting Schoonhetenseweg bij de N35 of afsluiting bij de spoorwegovergang. Voor de afsluiting bij de spoorwegovergang wordt gekeken naar een volledige afsluiting, of alleen een afsluiting voor gemotoriseerd verkeer. 

Klik hier voor het persbericht over de uitwerking van de extra maatregel in Mariënheem west.

 

Voor dit project is een vast budget beschikbaar waarbinnen zoveel mogelijk maatregelen uitgevoerd worden. Alle maatregelen zijn daarom gerangschikt in een lijst. Hoe groter het effect op de verkeersveiligheid, hoe hoger de maatregel op de lijst staat. De laagst geprioriteerde maatregelen kunnen mogelijk afvallen. Klik hier voor meer informatie over de rangschikking van de maatregelen. 

 

Meepraten over de uitwerking van de maatregelen

Direct belanghebbenden kunnen meepraten over de uitwerking van de maatregelen. Sinds het voorjaar van 2016 zijn we in gesprek met belanghebbenden. Naar aanleiding van deze gesprekken zijn de oorspronkelijke maatregelen gewijzigd of helemaal vervangen door een andere maatregel. De bestuurders hebben vervolgens in december 2016 besloten dat bovengenoemde maatregelen voor dit deeltraject uitgewerkt worden.

 

Hoe gaat het verder?

Een ingenieursbureau werkt de schetstekeningen verder uit tot een voorlopig ontwerp. Dit najaar gaan we opnieuw in gesprek met de directbetrokkenen over de uitwerking van de huidige maatregelen. In december 2017 besluiten bestuurders welke maatregelen uitgevoerd gaan worden.