Mariënheem oost (hectometer 24.0 - 27.0)

Deeltraject Mariënheem oost (hectometer 24.0 – 27.0)   -   status: september 2017

Maatregel
Voor het traject Mariënheem oost wordt de volgende maatregel uitgewerkt:

  • Het afsluiten van perceelaansluitingen en de aanleg van een nieuwe parallelweg aan de noordzijde die doorloopt over het spoor naar kruispunt Hobert en daar aansluit op de N35. Hierdoor kan de aansluiting van de Keizersveldweg op de N35 komen te vervallen.

Bij Mariënheem oost zou een uitwerking plaatsvinden voor een extra alternatief met een nieuw kruispunt ter hoogte van de komgrens. Vanwege de verwachte hoge aanlegkosten hebben de bestuurders besloten om deze niet uit te werken tot een voorlopig ontwerp. Klik hier voor het persbericht.

 

Voor dit project is een vast budget beschikbaar waarbinnen zoveel mogelijk maatregelen uitgevoerd worden. Alle maatregelen zijn daarom gerangschikt in een lijst. Hoe groter het effect op de verkeersveiligheid, hoe hoger de maatregel op de lijst staat. Klik hier voor meer informatie over de rangschikking van de maatregelen. 

 

Meepraten over de uitwerking van de maatregelen

Direct belanghebbenden kunnen meepraten over de uitwerking van de maatregelen. Sinds het voorjaar van 2016 zijn we in gesprek met belanghebbenden. Naar aanleiding van deze gesprekken zijn de oorspronkelijke maatregelen gewijzigd of helemaal vervangen door een andere maatregel. De bestuurders hebben vervolgens in december 2016 besloten dat bovengenoemde maatregel voor dit deeltraject uitgewerkt wordt.

 

Hoe gaat het verder?

Een ingenieursbureau werkt de schetstekeningen verder uit tot een voorlopig ontwerp. Dit najaar gaan we opnieuw in gesprek met de directbetrokkenen over de uitwerking van de huidige maatregelen. In december 2017 besluiten bestuurders welke maatregelen uitgevoerd gaan worden.