Heino noord (hectometer 10.2 - 12.8)

Deeltraject Heino noord (hectometer 10.2-12.8)   -   status: november 2017

Aankondiging bijeenkomst 27 november: terugkoppeling voorlopig ontwerp
Op 27 november 2017 organiseren we een bijeenkomst voor de belanghebbenden in deeltraject Heino noord. Op deze  bijeenkomst kunt u de voorlopige ontwerpen voor de maatregelen op dit deeltraject bekijken. Medewerkers van het project en Arcadis geven een toelichting bij de ontwerpen en u kunt hierop reageren. De pdfbestanden van de voorlopige ontwerpen staan onderaan deze pagina.

Wanneer? 27 november van 20.30 uur 22.00
Waar? Omni Meubilae, Berkendijk 10, Heino
Meer informatie

Het verslag van de bijeenkomst met belanghebbenden van deeltraject Heino noord van 2 oktober vindt u hier.

Maatregelen
Voor het traject Heino noord zijn de volgende maatregelen uitgewerkt:

  • Het afsluiten van perceelaansluitingen en de aanleg van een nieuwe parallelweg aan de oostzijde van de N35, die via een nieuw aan te leggen kruispunt nabij het voormalig restaurant Peter Pan aansluit op de N35.

Binnen het deeltraject en met name rondom restaurant Peter Pan (km11.3), zijn er zes doorsteken aanwezig die rechtstreeks op de N35 aansluiten. Het voorstel in het voorlopig ontwerp is om het aantal aansluitingen te verminderen en de oversteek veiliger te maken door een deel parallelweg aan te leggen en een bajonetkruising  aan te leggen.

  • Landgoed De Gunne wordt achterom via de Moerweg ontsloten en sluit bij kruispunt Heino noord aan op de N35.

Het landgoed de Gunne heeft een rechtstreekse aansluiting op de N35. Om de verkeersveiligheid te verbeteren wordt deze aansluiting versoberd. De aansluiting wordt zo ingericht dat ze nog  in uitzonderlijke gevallen gebruikt wordt.  De bewoners/bezoekers van het landgoed kunnen het landgoed dan bereiken via de Moerweg (noordzijde landgoed). De particuliere weg op het landgoed is nu een onverhard pad en krijgt een nieuwe gebakken klinkerverharding.

Voorlopige ontwerpen deeltraject Heino noord downloaden

Vast budget beschikbaar
Voor het project N35 Wijthmen-Nijverdal is een vast budget beschikbaar waarbinnen zoveel mogelijk maatregelen uitgevoerd worden. Alle maatregelen zijn daarom gerangschikt in een lijst. Hoe groter het effect op de verkeersveiligheid, hoe hoger de maatregel op de lijst staat. Klik hier voor meer informatie over de rangschikking van de maatregelen

Hoe gaat het verder?
Op 20, 23 en 27 november organiseren we bijeenkomsten waarbij belanghebbenden de voorlopige ontwerpen kunnen bekijken en hierop reageren. In december 2017 nemen de bestuurders een besluit over de uitvoering van de maatregelen.